Štampa

Uputstvo za autore i saradnike

Časopis "IMK 14-Istraživanje i razvoj" objavljuje originale naučne članke iz svih oblasti mašinstva. Posebno su dobrodošli članci iz oblasti: železničko mašinstvo, građevinska i transportna mehanizacija, toplotna tehnika i zaštita životne sredine, automatsko upravljanje i fluidna tehnika, konstruisanje i mehanika, kompjutersko projektovanje i dizajn, kompjuterski integrisani procesi, projektovanje obradnih procesa, inženjering preduzetništva i menadžment i urbano inženjerstvo.
Teorijske i eksperimentalne analize različitih problema iz oblasti mašinstva su takođe prihvatljive i dobrodošle za publikovanje.

Istraživanje i razvoj" moraju biti jasno i koncizno napisani na Engleskom jeziku. Autori radova sa srpskog govornog područja rukopise radova moraju napisati na Srpskom i Engleskom jeziku. Dužina rada ne sme prelaziti 10 stranica. Svi radovi podležu procesu recenzije.

Konačno prihvatanje radova za publikovanje u časopisu, a na predlog recenzenata obaviće Uređivački odbor.

Autoru pripada primerak Časopisa u kojem mu je rad objavljen.

Šablon za pisanje radova

Šablone za pisanje radova možete preuzeti sa linkova ispod:

docŠablon za pisanje radova - šablon za pisanje na srpskom

docManuscript Template - english template

Prijavljivanje radova

Rukopise radova slati na adresu urednika u elektronskoj formi:

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.">U očekivanju saradnje kao i u cilju uspešnog sprovođenja nove uređivačke politike, molimo autore da se u potpunosti pridržavaju zahteva iz Uputstva i informacija datih u šablonu za pripremu članaka.

 REDAKCIJA